Una petita presentació

Vaig néixer l’any 1958 a Torres de Segre (Lleida).
Vaig entrar casualment en el món de l’artesania del cartró pedra de la qual tinc una formació autodidacta.

A partir del 1980 començo a fer màscares i figures decoratives per vendre en botigues i alhora exposicions de caràcter personal, de dibuix, pintura o escultura en cartró.

Al voltant de 1986, quan m’instal·lo a la Serra, coincideix amb un increment de l’activitat dels grups de diables i gegants de la comarca i comarques veïnes, i m’encarreguen les primeres peces d’imatgeria festiva.

A poc a poc es va anant consolidant la meva feina de constructor

Fins al moment tinc fabricats uns 50 gegants i gegantons, per pobles, grups i particulars, més de 40 capgrossos i diverses figures de bestiari per corre-focs. Hem col·laborat amb grups de teatre i animació en la construcció de decorats, elements teatrals i titelles … Hem recuperat capgrossos d’oblidats magatzems, arreglat joguines de cartró, reparat gegants caiguts per culpa del vent…

No puc deixar de nomenar alguns treballs d’il·lustració veritablement gratificants per a mi, com els tres contes editats per la fundació El Solà de la Fatarella dins de la col·lecció Contes de Pedra i Terra, de caràcter local no per això menys captivadors, amb acurats detalls plens de tendresa i estima pel territori.

Realitzo de vegades incursions molt esporàdiques en obres d’un estil més personal i creatiu, per participar en exposicions o certàmens artístics.

Projectes destacats

Actualitat

Gegantó Luffy

Gegantó Luffy

Gegantó Luffy, regal molt especial encarregat pels Reis al nostre taller…Encantats de complaure als més joves, que senten la fal·lera gegantera amb una gran passió.

Estem a punt per dibuixar, modelar i pintar el següent projecte

Si vols em pots enviar un correu electrònic o concertar una visita:

Joan Miró Oró

Carrer Ramon Margalef, 33
La Serra D'Almos
43746 Tarragona

Telèfon

(+34) 977 41 80 64
(+34) 607 67 94 10