Una petita presentació

Vaig néixer l’any 1958 a Torres de Segre (Lleida).
Vaig entrar casualment en el món de l’artesania del cartró pedra de la qual tinc una formació autodidacta.

A partir del 1980 començo a fer màscares i figures decoratives per vendre en botigues i alhora exposicions de caràcter personal, de dibuix, pintura o escultura en cartró.

Al voltant de 1986, quan m’instal·lo a la Serra, coincideix amb un increment de l’activitat dels grups de diables i gegants de la comarca i comarques veïnes, i m’encarreguen les primeres peces d’imatgeria festiva.

A poc a poc es va anant consolidant la meva feina de constructor

Fins al moment tinc fabricats uns 50 gegants i gegantons, per pobles, grups i particulars, més de 40 capgrossos i diverses figures de bestiari per corre-focs. Hem col·laborat amb grups de teatre i animació en la construcció de decorats, elements teatrals i titelles … Hem recuperat capgrossos d’oblidats magatzems, arreglat joguines de cartró, reparat gegants caiguts per culpa del vent…

No puc deixar de nomenar alguns treballs d’il·lustració veritablement gratificants per a mi, com els tres contes editats per la fundació El Solà de la Fatarella dins de la col·lecció Contes de Pedra i Terra, de caràcter local no per això menys captivadors, amb acurats detalls plens de tendresa i estima pel territori.

Realitzo de vegades incursions molt esporàdiques en obres d’un estil més personal i creatiu, per participar en exposicions o certàmens artístics.

Projectes destacats

Actualitat

Gegantons de Constantí

Gegantons de Constantí

Gegantons de Constantí Després de quasi un any i mig d'espera per causa de la pandèmia, Constantí ha estrenat aquest dissabte 23 d'octubre dos nous gegantons que reprodueixen la figura d'un mestre i una mestra d'escola, dintre dels actes de la celebració dels cent...

Estem a punt per dibuixar, modelar i pintar el següent projecte

Si vols em pots enviar un correu electrònic o concertar una visita:

Joan Miró Oró

Carrer Ramon Margalef, 33
La Serra D'Almos
43746 Tarragona

Telèfon

(+34) 977 41 80 64
(+34) 607 67 94 10